Videreutdanning

http://www.bedriftsterapeut.no/

Min videreutdanning som fotterapeut, er 1,5 år som Bedriftsterapeut

     
 
 
 

Hva utfører en som er utdannet innen Biomekanisk Terapi? 

Faget er en kompetanse innen fagfeltet Podologi, og for å utføre Biomekanisk Terapi må du ha grunnutdannelse som fotterapeut (3år) eller fysioterapeut.

Utøvere av Biomekanisk Terapi utfører: kvalifisert skoanalyse, ganganalyse, leddtest, bevegelsestest, arbeidsprofil, og ikke minst såletilvirkning basert på medisinsk grunnlag.

En som utfører Biomekanisk Terapi setter mennesket i den daglige situasjonen i et behandlende og forebyggense perspektiv.

I dag er det ca 30 i Norge som utfører eller inkluderer Biomekanisk Terapi i sin behandling av fot, legg, og kneproblemer.

 

Hva er en Bedriftsterapeut (Podolog)? 

Det er en som har gjennomført Biomekanisk Terapi utdannelse, og gjennomgår en videreutdannelse som skal kavlifisere vedkommende til å utføre: Kartlegging av faktorer som kan utløse, opprettholde, og forverre fot, legg, og kneproblemer.

Skal også utføre tester etter EPIOS, leddfrigjøring, kvalifiserte biomekaniske tester av det gående, stående, og arbeidende menneske med sko.

Bedriftsterapeuter (Podologen) er autorisert helsepersonell med fordypning innen fagfeltet Podologi, og gir deg tittelen podolog.

 

Fotproblemer hos barn og unge. Det er svært utbredt i aldersgruppen 13-16 år. Se statistikk.

 

Fotsmerter er oftest skorelatert.

I dag har vi identifisert 65 diagnoser der skoen er: Utløsende, opprettholdende, eller forverrende til fot, legg, og kneproblemer. Gjennom forskning på sko som etiologisk faktor har vi har identifisert 18 intervensjonsfaktorer som gir negativ påvirkning av fot, legg, og kne. Ved å ta hensyn til disse faktorene har vi redusert fotproblemer med over 60 %. Alle undersøkelser viser at tradisjonell behandling har marginal effekt på uspesifikke fot, legg, og kneproblemer. Har du en sko som vist på bildet øker risikoen for fot, legg, og kneproblemer med 60%.

Har du fot, legg, og kneproblemer så er en slik sko en utløsende, opprettholdende, og forverrende faktor til dine problemer. Les mer under menyen Biomekanisk Terapi

 

Walkline en sko som reduserer fotproblemer. Bata Industrials Europe har siden 2007 i sammerbeid med Halø Produkter, og flere internasjonale kapasiteter innen sitt fagfelt utviklet en sko som heter Walkline. Walkline er konstruert etter Biomekaniske prinsipper for det gående, og stående menneske. Walkline er en sko som har gjennomgått og bestått en serie sluttbruker tester. Walkline har som overordnet mål å utvikle en sko som er basert på dokumentert funksjonalitet, og som det er blitt hevdet "den eneste skoen som er basert på vitenskapelig metodikk". Vi har godt belegg for utsagnet "Stop talking,start walking".

Dette er sko som man ikke trenger å forklare, du kjenner det umiddelbart når du går med skoene. Les mer 

 

Uspesifikke fot, legg, og kneproblemer i et 20 års perspektiv. Fra 1993 til 2013 har skorelaterte fot, legg, og kmeproblemer vært stabil. Skoene er blitt varmere, og tar lengre tid og tørke. Komfortopplevelsen er forbedret. Les mer

 

Ergonomic point index on shoes (EPIOS). Vi utfører mange tester av sko der produsentene ønsker å få en ergonomisk vurdering av sine produkter før det går inn i markedet. Til dette arbeidet er det utviklet en ergonomisk test av sko som vi kaller ergonomisk poeng index (EPIOS). Vi har gjennom flere år ved praktiske uttestingsprogrammer på sko, dokumentert at EPIOS verdien og utvikling av fot, legg, og kneproblemer har en klar sammenheng. Les mer

 

Misbruk av innleggsåler. Skal du ha såler må det være på medisinsk grunnlag (vurdert av spesialkompetanse på fot), og du forebygger ingen fotproblemer med innleggsåle, men du forringer skoen, øke varme i skoen, og fjerner de antistatiske egenskapene i sko. Dette underbygges av forskning. Bedriftsterapeuter med relevant utdannelse vil benytte innleggsåler som et "verktøy" for å nå et mål, innleggsålen er ikke et mål i seg selv.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.12 | 13:55
Gavekort har mottatt 4
09.11 | 11:37
Behandling/Prisliste har mottatt 1
20.04 | 13:03
Wenche`s Fotterapi har mottatt 1
20.04 | 13:03
Sko med strech har mottatt 1
Du liker denne siden